top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngela Terzi

Γιατί ασχολήθηκα με το Health & Wellness Coaching;

Έγινε ενημέρωση: 5 Απρ 2023


health and wellness coaching αθήνα, ψυχολόγος διατροφή γυμναστική αθήνα, υγιεινή διατροφή, υγιεινός τρόπος ζωής.

Time to reintroduce myself...


Είμαι η Άντζελα και είμαι Πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και διάφορες μετεκπαιδεύσεις, εξειδικεύσεις και σεμινάρια. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε έναν Φροντιστηριακό Όμιλο ως Ψυχολόγος-Εκπαιδευτική Σύμβουλος.


Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την ψυχική υγεία, διαπιστώνω συνεχώς ότι η σωματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχική!


Ειδικά όσον αφορά τη διαχείριση του άγχους, παρατηρώ συνεχώς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, που έρχονται με αυτό το αίτημα, δεν ακολουθούν βασικά πράγματα, όπως είναι ο επαρκής ύπνος, η τακτική σωματική άσκηση (έστω περπάτημα) ή η απλή οργάνωση της καθημερινότητάς τους.


Οι συνήθειες που χτίζουμε με την πάροδο των ετών γίνονται τόσο συμπαγείς και σταθερές που δεν σπάνε με τίποτα, και συνήθως ακούμε όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, κι αντί να κινητοποιούμαστε, μάς οδηγούν σε μεγαλύτερη απογοήτευση.


Αν αισθάνεσαι κι εσύ έτσι, ΕΧΩ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!


Για πολλά χρόνια έλεγα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ με τη διατροφή μου γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτό, ότι δεν είμαι αθλητικός τύπος και δεν μ’ αρέσει η γυμναστική άρα είναι λογικό να παλεύω με αυτό, και άλλα τέτοια πολλά.


Μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι παρόλο που λέω τόσο καιρό ότι δεν είμαι αθλητικός τύπος, τελικά τα τελευταία 10 χρόνια έχω αλλάξει 5 διαφορετικούς χώρους γυμναστηρίων και καμιά 10αρια διαφορετικά προγράμματα στο σπίτι, σε μια προσπάθεια να βρω κάτι που να μου ταιριάζει. Και τότε το story άλλαξε: μήπως είμαι αθλητικός τύπος, αλλά απλώς δεν βρήκα πότε κάτι που να μου ταιριάζει; Μέχρι που βρήκα και τότε άλλαξαν όλα! Και απέκτησα επιτέλους τη συνήθεια της άσκησης! Και μάντεψε… άρχισα μέχρι και να το απολαμβάνω!


Όλα αυτά με οδήγησαν στο να θέλω να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με το health & wellness και αποφάσισα ότι στο πλαίσιο των συμβουλευτικών συνεδριών που ήδη παρέχω, θέλω να σε βοηθήσω και σε αυτό! Στο να γνωρίσεις πώς μπορείς κι εσύ να αλλάξεις το story σου και να διαπιστώσεις ότι το άτομο που θέλεις να γίνεις, τελικά ήσουν πάντα από την αρχή!


Τι ΔΕΝ είμαι:


x Δεν είμαι διατροφολόγος: Δεν θα σου βγάλω πρόγραμμα διατροφής για να χάσεις κιλά ή να κερδίσεις μυϊκή μάζα. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με αυτό.

x Δεν είμαι personal trainer: Δεν θα σου βγάλω πρόγραμμα γυμναστικής για να ακολουθείς στο σπίτι ή το γυμναστήριο. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με αυτό.


Τι είμαι όμως:


- Είμαι ο βοηθός σου, ο συμπορευτής σου στο ταξίδι αυτό.

- Μαζί θα ανακαλύψουμε πώς μπορείς να σπάσεις παλιές συνήθειες και να υιοθετήσεις καινούριες που προάγουν την υγεία σου.

- Μαζί θα εξερευνήσουμε τις αντιστάσεις και τα εμπόδια που θα συναντήσεις.

- Μαζί θα αλλάξουμε και θα ξαναγράψουμε το story σου.


Δεν θα με δεις να ποστάρω φωτογραφίες με τους κοιλιακούς μου (που δεν έχω!), ούτε είμαι το skinny μοντέλο που θα χρησιμοποιήσεις ως πρότυπο. Αντίθετα, είμαι μια κανονική γυναίκα, σύζυγος και εργαζόμενη, που προσπαθεί κι εκείνη καθημερινά να ακολουθεί τον δικό της υγιεινό τρόπο ζωής.


Είμαι εδώ να σε εμπνεύσω και να σε ωθήσω να πας ακόμα παραπέρα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page