top of page

Ψυχολογικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

1.

Ατομική συμβουλευτική

& ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία του ατόμου, καθώς και την ενθάρρυνση και υποστήριξή του στο ταξίδι της ζωής, με συμπορεύτρια την ψυχολόγο. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών αυτών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η θεραπευτική γραφή ως συμπληρωματικό εργαλείο, εφόσον το γράψιμο ταιριάζει στις προτιμήσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου.

2.

Εργαστήρια θεραπευτικής γραφής

Η θεραπεία μέσω του γραψίματος (journal therapy) ορίζεται ως η σκόπιμη και εκ προθέσεως χρήση της ανατροφοδότησης του γραψίματος για περαιτέρω ψυχική, σωματική, συναισθηματική και πνευματική υγεία και ευεξία. Το γράψιμο μπορεί να είναι τόσο δημιουργικό, όσο και θεραπευτικό. Το θεραπευτικό γράψιμο αποτελεί περισσότερο μέρος του ταξιδιού κι όχι ο προορισμός, είναι περισσότερο διαδικασία κι όχι το προϊόν. Η πιο σημαντική διαφορά του θεραπευτικού γραψίματος από την απλή καταγραφή ενός ημερολογίου είναι η ανατροφοδότηση του γραπτού, δηλαδή το άτομο καλείται να διαβάσει αυτά που έχει γράψει και στη συνέχεια να γράψει μερικές προτάσεις ή φράσεις, προκειμένου να εμβαθύνει και να αντανακλάσει σε αυτά. Το μοίρασμα των γραπτών είναι προαιρετικό, αν και τις φορές που επιλέγεται είναι πλούσιο σε υλικό προς διερεύνηση και εμβάθυνση.

Η θεραπευτική γραφή, μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους, αποτελεί μία ιδιαίτερα θεραπευτική διαδικασία, μέσα από την οποία το άτομο μπορεί να ανακαλύψει τον εαυτό του, να επεξεργαστεί τραυματικές εμπειρίες και συναισθήματα και να κατανοήσει καλύτερα τις σχέσεις και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Η θεραπευτική γραφή μπορεί να γίνει σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, στις οποίες πάντοτε το μοίρασμα των γραπτών παραμένει προαιρετικό.

3.

Θεραπεία & συμβουλευτική ζεύγους

Στη θεραπεία ζεύγους πραγματοποιούνται συνεδρίες με το ζευγάρι, προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ τους, να βρουν τρόπους αποτελεσματικής συμβίωσης και συνύπαρξης, να ακουμπήσουν τα βάρη που κουβαλά ο καθένας στη σχέση τους και να εκφραστούν σκέψεις και συναισθήματα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα οποία συχνά παραμερίζονται λόγω του φόβου μήπως απειληθεί η σχέση.

4.

Συμβουλευτική γονέων - Οικογενειακή θεραπεία

Σκοπός των συνεδριών αυτών, στις οποίες συμμετέχουν είτε οι γονείς, είτε όλη η οικογένεια, είναι η υποστήριξη, η ενθάρρυνση και η βοήθεια της οικογένειας να βελτιώσει την επικοινωνία της, να βρει λύσεις για τα ζητήματα που την απασχολούν, καθώς και να εξελιχθούν και να προοδεύσουν όλα τα μέλη της. Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και έχει τους δικούς της κανόνες και όρια, τη δική της ιστορία και τις δικές της ξεχωριστές ανάγκες.

5.

Θεραπευτικές συνεδρίες εφήβων

Στόχος των συμβουλευτικών και ψυχοθεραπευτικών συνεδριών των εφήβων είναι η ενίσχυση της αυτογνωσίας, της αυτοπεποίθησης και της καλής εικόνας εαυτού, καθώς και της αντιμετώπισης και διαχείρισης των ιδιαίτερων και ευαίσθητων ζητημάτων που προκύπτουν σε αυτή τη φάση ζωής του ατόμου. Επιπλέον, θέτουμε ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς στόχους, ενώ ταυτόχρονα διαχειριζόμαστε το άγχος και το στρες που συχνά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

6.

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας έφηβος είναι αυτή της επιλογής των Σπουδών και του Επαγγέλματός του. Το άγχος, η ανασφάλεια και οι αμφιβολίες γύρω από αυτή την απόφαση είναι έντονα και δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στον έφηβο και την οικογένειά του. Μέσα από τις συνεδρίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο μαθητής θα μπορέσει να ανακαλύψει τις κλίσεις του και τα ενδιαφέροντά του, θα πληροφορηθεί για τις επαγγελματικές προοπτικές και δυνατότητες που προσφέρουν οι Σχολές και θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια μπορεί να φύγει ανακουφισμένη ότι το παιδί έχει λάβει υποστήριξη και βοήθεια, ώστε να πάρει την κατάλληλη απόφαση!

7.

Online Συνεδρίες

Η πανδημία που ήρθε ξαφνικά στη ζωή μας έφερε πολλές αλλαγές, κυρίως αρνητικές. Ένα από τα λίγα θετικά που κερδίσαμε είναι την άνεση με τα ψηφιακά μέσα και τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού πολλών υπηρεσιών, ξεφεύγοντας από τα παραδοσιακά μοντέλα. Η συμβουλευτική & η ψυχοθεραπεία ήταν από αυτές τις υπηρεσίες που δεν θα μπορούσαν να μείνουν παγωμένες και να μην ακολουθήσουν τον άνθρωπο στο σπίτι του, στον υπολογιστή του. Μια νέα εποχή ανέτειλε για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, στην οποία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ο τόπος και ο χρόνος.

8.

Συμβουλευτική υγείας & ευεξίας

Η σωματική μας υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχική! Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής έχει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας. Μέσα από τις συνεδρίες αυτές, το άτομο ενδυναμώνεται ώστε να κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του, να αναγνωρίσει και να υπερβεί τα εμπόδια και τις αντιστάσεις που δεν του επιτρέπουν να προχωρήσει, καθώς και να ξαναγράψει την ιστορία της ζωής του με ένα πιο θετικό πρόσημο.

bottom of page